Site Overlay

Kamp

KAMP

KAMPEN 2023

Deze zomer zal er voor scouts Baardegem iets anders uitzien dan gewoonlijk. We trekken namelijk met onze oudste takken richting het buitenland. De jongeren onder ons blijven deze keer iets dichter bij huis. Alle informatie krijgen jullie zo snel mogelijk.

KAMPDATA

Kapoenen en Wouters: 03/07/2023 tot 09/07/2023

Jonggivers en Givers: 17/07/2023 tot 29/07/2023

Jins: wordt zo snel mogelijk met jullie gedeeld

EXTRA INFO TSJECHIË

Eén keer om de vijf jaar slaan we onze tenten op in het buitenland. Van 17 tot 29 juli 2023 verblijven de jonggivers en givers in het charmante Tsjechië. Waar we precies naartoe trekken ligt nog niet helemaal vast. Er staat binnenkort een kampverkenning gepland.

Het spreekt dan ook voor zich dat dit kamp er een beetje anders zal uitzien dan een kamp zoals we het gewoon zijn, in de Ardennen. De vertrouwde ingrediënten, tien dagen plezier en amusement met je mede-givers, -jonggivers en leiding, zullen worden aangevuld met enkele ‘nieuwe’ dingen. Net als in de Ardennen schuwen we het avontuur niet, maar alles zal nog net iets gewaagder, anders en vooral Tsjechischer zijn!

PAPARASSEN
Zoals steeds wordt van jullie verwacht de identiteitskaart mee te nemen. Maar daarnaast zijn er ook een aantal veranderingen wat de voorbereiding betreft. Elk lid heeft een reistoelating nodig om naar het buitenland te reizen. Die kan je afhalen aan de dienst Bevolking op ’t Stad. Zo bevestigen jullie dat wij ons elf dagen mogen ontfermen over jullie kroost. Ook belangrijk is dat jullie een Europese ziekteverzekeringskaart (Eurocross, World Assistence Card) van jullie mutualiteit moeten meenemen op kamp. Vraag dit dus tijdig aan. Vergeet ook zeker niet een engelstalige medische fiche in te vullen. Deze komt binnenkort ook op de website te staan.

VACCINATIE
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Tsjechië. Wel wordt er een vaccinatie tegen teken-encefalitis aanbevolen als je vier weken of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november. Er bestaat een vaccin tegen teken-encefalitis. Je krijgt dan drie injecties met tussenpozen van één maand en vijf maanden. Er bestaat ook een versneld schema: de tweede injectie krijg je dan twee weken na de eerste. Na twee injecties ben je gedeeltelijk beschermd. Het beste is om een half jaar van te voren met de injecties te beginnen, maar zoals gezegd: het kan ook nog tot zo’n drie weken voor je vertrek. Als je de volledige serie hebt gehad, ben je drie jaar beschermd. De leden die dus zo een vaccinatie kregen om naar Slovenië te gaan zes jaar geleden, zijn niet meer beschermd en laten zich best opnieuw vaccineren.

UITPAS

Via onderstaande link komt u terecht op de website voor de ‘Uitpas’.